Barselafsnit for førstegangsfødende på Patienthotellet

​Barselsafsnittet for raske førstegangsfødende består af fem stuer på Rigshospitalets Patienthotel. Her kan førstegangsfødende til og med 16. december 2018 barsle i 24 timer sammen med deres partner, hvis kvinden og barnet er raske, og hvis fødslen var uden komplikationer for mor eller barn.

​Der er en jordemoder på barselsafsnittet på Patienthotellet fra kl. 08 - 20, som kan hjælpe jer med at komme godt i gang med amning og familiedannelse. I vil desuden få råd og vejledning om den første tid hjemme efter fødslen, inden I bliver udskrevet og kommer hjem.

NB! Barselsafsnittet lukker for barslende den 17. december 2018. 

Barselsstuerne

Alle barselsstuer på Patienthotellet er enestuer med eget bad og toilet. I skal selv medbringe tøj til mor og barn samt toiletsager og stofbleer. I får udleveret bind til mor samt engangsbleer til jeres barn. 

Mad og drikke

Mad er  inklusiv i opholdet for mor, og partneren kan spise med mod betaling. Maden bliver serveret i Patienthotellets spisestue. Der er egenbetaling for partneren, hvis han/hun ønsker at spise med. 

Besøg

 I kan naturligvis få besøg, i den tid, I er på Barselafsnittet på Patienthotellet, men vi opfordrer til, at I begrænser antallet af gæster og i stedet udnytter tiden sammen med jeres barn for at lære det at kende og få amningen godt i gang i løbet af opholdet. 

Husk at medbringe følgende:

Hvis du skal barsle på Barselafsnittet på Patienthotellet, skal du huske at medbringe følgende: 
  • Overtøj til barnet
  • En dyne til barnet
  • Tøj til mor og barn: Mor og barn skal have eget tøj på ved overflytningen og bruger eget tøj under indlæggelsen
  • Shampoo og andre toiletsager til mor og barn (bind og bleer har vi på afsnittet).

Medbring eget tøj

På Barselafsnittet på Patienthotellet forsøger vi at skabe en hyggelig og tryg ikke-hospitalsagtig atmosfære. Derfor skal du selv sørge for tøj til både dig og barnet. Barnet bruger 2-3 sæt tøj om dagen.


Opfølgning i Efterfødselsklinikken

Når du barsler på Patienthotellet, kommer du til ambulant opfølgning, hælprøve på barnet (PKU) og høreprøve på barnet 2-3. dage efter fødslen. Dette foregår på Efterfødselsklinikken på Patienthotellet.

Barselstelefon

Hvis du har barslet på Patienthotellet kan du kontakte os på Barselstelefonen de første 7 dage efter fødslen på følgende telefoner og tidspunkter

Barselstelefon i tidsrummet kl. 10.00-19.00:
Tlf. 2160 5684

Barselstelefon i tidsrummet kl. 20.00-07.00:
Tlf. 2160 8741 


Redaktør