Barselafsnit for indlagte

​Rigshospitalet har to barselsafsnit til kvinder, der har brug for pleje og behandling efter fødslen: Afsnit 4021 (Opgang 4, 2. sal) og Afsnit 5033/5034 (Opgang 5, 3. sal)

Om barselafsnittene for indlagte

Barselsafsnittene for indlagte barslende er til kvinder, der har medicinske sygdomme eller har psykosociale problemstillinger . Barselsafsnittene er også for kvinder, der har født ved kejsersnit, eller kvinder, der har behov for særlig observation og behandling efter fødslen. 

Under opholdet kan du få svar på jeres spørgsmål om praktiske forhold, og personalet vil give dig den vejledning, som du har behov for til amning og pleje af barnet. Husk at spørge om det, du er i tvivl om.

Besøg

Dine pårørende er meget velkomne til at besøge dig. Vi opfordrer til, at du ikke har for mange besøgende af gangen, da en ny familie har brug for ro til at lære hinanden og barnet at kende og få en god start på amningen og forældreskabet. Spørg personalet, hvis du er i tvivl om noget angående besøg.​

Partneren

Vi forsøger at give partneren mulighed for at overnatte sammen med mor og barn den første nat efter fødslen. Der vil desværre ikke altid være plads til partneren, da det afhænger af, hvor mange patienter, der er indlagt på afsnittene den pågældende dag. Hvis I overnatter på en stue med en ledig seng, kan partneren naturligvis overnatte sammen med mor og barn, men hvis der er mange indlagte, kan det desværre ikke lade sig gøre. 

Telefoner til barselsafsnittene

Har du spørgsmål, er​ du velkommen til at kontakte os. Find kontaktoplysninger i højre side.​

IT og mobiltelefon 

Der er gratis internetadgang. Som patient eller pårørende på Rigshospitalet kan du komme gratis på internettet, hvis du medbringer en bærbar pc. Løsningen hedder Gæstenet, og den kan anvendes i de fleste af Rigshospitalets afdelinger. 

Vi henstiller til at mobiltelefonen ikke bruges i afdelingen. Mobiltelefonen må bruges i stueetagen. 

Parkering 

Parkeringsbilletter kan købes i kiosken ved opgang 3, hvor I også kan få oplyst, hvor I må parkere på Rigshospitalets område. Beløbet kan I få refunderet ved jeres kommune, hvis I bor mere end 50 km.​ fra Rigshospitalet. ​

Brug for hjælp efter du er kommet hjem?

Ring til Efterfødselsklinikken

Kontakt Barsels- og svangregangene - indlagte gravide og barslende​​Redaktør