Dagligdagen i klinikken

​Her kan du finde praktiske informationer om hverdagen i klinikken.


Find flere praktiske informationer i "Praktisk In​fo" på Rigshospitalets hjemmeside.

Hverdagen i klinikken

Information kommer snart.

​Opholdsrum 

Forældrekøkkenet

Køkkenet er fysisk placeret ved siden af ambulatoriet og gennemgik en renovering i 2013. Her har I som forældre fri adgang til frugt, kaffe, kakao og andre varme drikke. Der er desuden gode muligheder for at opbevare mad på køl samt for at lave sin egen mad m.m., da køkkenet er fuldt udstyret. Familie og pårørende er også velkomne i forældrekøkkenet, hvor man kan sidde skærmet i små grupper.​


Forældrerummet

I september 2013 blev vores nye smukke og funktionelle forældrerum en realitet via et fantastisk samarbejde med tidligere forældre, som stod for en indsamling til forskønnelse af rummet og som gjorde en kæmpe indsats. De ønskede at give forældrene til præmature og syge børn på vores afdeling et rum, hvor de for en stund kan gå hen og trække vejret og "lade op", når livet på stuen bliver for barskt.

I er som forældre meget velkomne til at benytte rummet, og mange oplever, at det gør en stor forskel i forhold til deres overskud og dermed for børnenes bedring.​

Rummet er at finde på afsnit 5021. Der er en dejlig blød sofa, PC til fri afbenyttelse, TV, bøger og legehjørne til større søskende.


​Mad​

Vi kan tilbyde gratis mad til én forælder, når jeres barn er indlagt i Neonatalklinikken.

Maden bestilles på bestillingssedlen i skranken dagen før: Morgenmad står klar i forældrekøkkenet mellem kl 08:00 – 09:30 og spises der. Frokost og aftensmad hentes ved buffet på barselsafsnittet og spises i forældrekøkkenet.

I forældrekøkkenet er der køleskab, kogeplader og mikroovn, så der er mulighed for selv at lave mad og I kan også købe mad i Rigshospitalets Café Arcaden og i 7eleven.


​Parkeringsfo​rhold

Grundet de begrænsede parkeringsforhold på Rigshospitalet, kan vi desværre ikke tilbyde at udlevere parkeringsbilletter i forbindelse med indlæggelse på Neonatalklinikken.

Skal du til ambulant behandling eller undersøgelse med dit barn, og opholdet må forventes at vare mere end 2 timer, har du mulighed for at få udleveret en P-skrabebillet hos personalet i ambulatoriet.

Se mere om parke​​​ringsforholdene her​​​

Muligheder for ov​ernatning

I Neonatalklinikken

Det tilstræbes at min. en forælder kan sove i klinikken sammen med det indlagte barn. Såfremt fødslen har været ukompliceret, får moderen tilbudt en seng i klinikken straks herefter. Hvis omstændighederne kræver, at moderen efter fødslen skal være indlagt, tilbydes faderen at overnatte i klinikken sammen med barnet.

Patienthotellet

Patienthotellet er et alternativ til en hospitalsindlæggelse, og er et tilbud til den selvhjulpne patient om et ophold uden for hospitalsmiljøet.

Læs mere om hotellet her

Ronald McDonald huset

Når et barn bliver født for tidligt bliver hele familiens liv påvirket. Ronald McDonald Hus giver hvert år 120 familier en tryg base, hvor familien kan være sammen, mens barnet er indlagt på Rigshospitalet. I huset kan familien støtte både det syge barn og hinanden og samtidig holde fast i en stabil hverdag med rutiner midt i den måske sværeste tid i familiens liv. Siden åbningen i 2002 har Ronald McDonald Hus givet mere end 1300 familier et midlertidigt hjem, mens deres børn blev behandlet på Rigshospitalet.

Læs mere om Ronald McDonald huset her


Du kan læse mere om udskrivelse og overflytning i vores pjecer​

Redaktør