Ernæring

​De fleste børn, som indlægges i Neonatalklinikken, er ikke i stand til selv at spise deres mad. De får deres mad gennem en lille plastikslange (en sonde), som er ført ned i mavesækken gennem næsen.

​Børnene får deres mors udmalkede mælk gennem sonden. For at moderen hurtigt kan få nok mælk til sit barn, vil personalet på føde-/barselsklinikken indenfor de første 6 timer efter fødslen hjælpe moderen i gang med at malke ud. Indtil moderen har mælk nok til at dække barnets behov, vil barnet få mælk fra andre kvinder (ammemælk) eller modermælkserstatning.


Som supplement til den information I får om udmalkning hos personalet på føde-/barsels- og Neonatalklinikken, har vi skrevet en pjece om ​udmalkning.
Du kan få pjecen hos personalet på Neonatalklinikken og barselsgangen, eller du kan selv tage en fra holderen i gangen ved indgangen til Neonatalklinikken. Sygeplejerskerne i Neonatalklinikken vil, såfremt forældrene ønsker det, hjælpe mor og barn med at etablere amning, så snart barnets tilstand tillader det.

Det første skridt på vejen til at amme er, at få barnet ud at ligge hud-mod-hud hos sin mor. Derfor vil sygeplejerskerne i Neonatalklinikken sørge for, at jeres barn kommer ud at sidde hos sin mor, så snart dets tilstand tillader det.


Hvis barnets vejrtrækning er meget ustabil, vil barnet i starten ligge oprejst mellem moderens bryster. Når vejrtrækningen er mere stabilt, kan barnet komme ned og ligge, så det kan få fat i brystvorten. Størstedelen af de meget for tidligt fødte børn dier fuldt hos deres mor ved terminstidspunktet.


Nogle forældre vælger at give deres barn flaske.
Pjece om flaskeernæring . Du kan få pjecen hos personalet.


Redaktør