​​​​​​​​​

Centre of Global Excellence

Afdeling for Kvindesygdomme blev 28. september 2010 udnævnt til Centre of Global Excellence i Sundhed i Region Hovedstaden. 

Afdeling for Kvindesygdomme fik udnævnelsen for at dække alle discipliner inden for gynækologisk kræft på internationalt niveau. 

Afdelingen har et højtkvalificeret personale og en stor bredde. Videnskabeligt dækker afdelingen en bred vifte af forskning og uddannelse, og dens brede kompetencer sikrer den højeste behandlingsmæssige standard. 

Afdelingen ønsker fremover at styrke uddannelsesaspektet yderligere, ikke blot for at fastholde dens internationale position, men for at cementere den som europæisk center for patientbehandling og udvikling inden for det gynækologiske kræftområde. 

Prisen uddeles til faglige miljøer i international særklasse inden for sundhedsområdet. Et internationalt bedømmelsesudvalg har bedømt ansøgerne ud fra fem forskellige kriterier: 

Forskning og udvikling

Ansøgeren er internationalt førende inden for sit felt.

Undervisning

Undervisningen er forskningsbaseret og af høj international kvalitet. 

Undersøgelse og behandling 

Diagnostik, forebyggelse, behandling, pleje og rehabilitering skal foregå på højt internationalt niveau, og enheden skal anvende og implementere de bedste og ypperste metoder. 

Innovation

Ansøgeren arbejder systematisk og målrettet med at omsætte viden til nye metoder, processer og produkter. 

Formidling
Ansøgeren dokumenterer indsatsen for information og videndeling. 

Prisen er en meget stor anerkendelse, der inspirerer til fortsat at yde det ypperste. Det særlige ved denne pris er, at et internationalt udvalg har bedømt afdelingens samlede præstation: patientkontakten, kvalitetsudvikling, forskning, undervisning etc. Det er derfor samtlige medarbejdere, der er prismodtagere.

Se Regionens beskrivelse af alle vinderne i det samlede katalog over alle Centre of Global Excellence (kan findes i højre kolonne).

En af begrundelserne for at give denne pris til afdelingen er dens tætte kobling mellem diagnostik, behandling og pleje, uddannelse og forskning.​ Læs mere om afdelingens forskning. (LINK)​

​​​
Redaktør