Barselsafsnit, sengeafsnit 5033/5034

Sengeafsnit 5033 og 5034 for indlagte barslende er til kvinder, der har medicinske sygdomme eller har psykosociale problemstillinger. Sengeafsnittene er også for kvinder, der har født ved kejsersnit, eller kvinder, der har behov for særlig observation og behandling efter fødslen.

​​​​​

Indlæggelse efter fødslen på afsnit 5033/5034

Sengeafsnittene 5033 og 5034 for indlagte barslende er til kvinder, der har medicinske sygdomme eller har psykosociale problemstillinger. Sengeafsnittene er også for kvinder, der har født ved kejsersnit, eller kvinder, der har behov for særlig observation og behandling efter fødslen. 

Under opholdet kan du få svar på jeres spørgsmål om praktiske forhold, og personalet vil give dig den vejledning, som du har behov for til amning og pleje af barnet. Husk at spørge om det, du er i tvivl om.

Besøg

Dine pårørende er meget velkomne til at besøge dig. Vi opfordrer til, at du ikke har for mange besøgende ad gangen, da en ny familie har brug for ro til at lære hinanden og barnet at kende og få en god start på amningen og forældreskabet. Spørg personalet, hvis du er i tvivl om noget angående besøg.​

Partneren

Vi forsøger at give partneren mulighed for at overnatte sammen med mor og barn den første nat efter fødslen. Der vil desværre ikke altid være plads til partneren, da det afhænger af, hvor mange patienter, der er indlagt på sengeafsnittene den pågældende dag. Hvis I overnatter på en stue med en ledig seng, kan partneren naturligvis overnatte sammen med mor og barn, men hvis der er mange indlagte, kan det desværre ikke lade sig gøre. ​

Parkering 

Parkeringsmulighederne er desværre stærkt begrænsede. Vi opfordrer til at benytte offentlig transport, cykel eller taxa. Husk, at der er betalingsparkering på kommunale veje rundt om Rigshospitalet. Hold øje med skiltning på området og læs mere om parkering på Rigshospitalet.

Brug for hjælp efter du er kommet hjem?

Se kontaktoplysninger til Efterfødselsklinikken og Barselstelefonen.​​


Redaktør