Under graviditeten

​Et overblik over de undersøgelser og skanninger, du bliver tilbudt i graviditeten

​​​​Undersøgelser og skanninger

I løbet af din graviditet bliver du undersøgt jævnligt af din jordemoder, og du vil få tilbudt forskellige typer af skanninger og undersøgelser

Læs mere om:

Din partner/den kommende far kan være med til skanningen, men husk at vedkommende skal vente udenfor til det er jeres tur

Hvis du er gravid og skal til skanning, kan du have din partner med, men ingen børn eller andre pårørende.

Bemærk, at partneren skal vente uden for, ind til det bliver jeres tur (vi ringer til vedkommende, når det er jeres tur). 

Vi har indført dette for at mindske risikoen for, at patienter og personale bliver smittet med coronavirus og sikre god afstand i venteområderne i afsnittet.

Vi håber på jeres forståelse for, at dette sker for at sikre god afstand i afsnittet og venteværelset og ud fra et ønske om at minimere risikoen for smitte.

Hvordan vil du føde?

Mens du er gravid, skal du tage stilling til, hvordan du ønsker at føde, hvis alt går som planlagt. Læs mere om de forskellige måder at føde på, og husk at det ikke altid går som planlagt. 

Læs mere om:

Forbered dig på at blive forælder

Under graviditeten er det en god ide, at du og din partner bruger tid på at sætte jer ind i amning og følelser omkring det at blive mor og far til et lille barn.

Du kan finde viden og nyttige information på vores sider om:


Rigshospitalet er et undervisningshospital

Da Rigshospitalet er et undervisningshospital, vil du som patient og pårørende indimellem opleve, at der vil være læger, jordemødre, sygeplejersker og andre under uddannelse med på stuen eller ved en konsultation.


Redaktør