Hud mod hud kejsersnit

Hud mod hud ved planlagt kejsersnit.

Det er velkendt, at det har stor betydning for amning og tilknytningen mellem mor og barn, at barnet ligger hud mod hud hos mor i tiden lige efter fødslen.

Derfor har afdelingen i samarbejde med anæstesi og operationspersonale, indført muligheden for hud mod hud ved de planlagte kejsersnit i de forløb, hvor mor og far ønsker det, og hvor mor og barn er raske.

Dvs. planlagte kejsersnit på mors ønske, eller andre forløb, hvor der ikke er medicinske sygdomme eller andre forhold, der taler imod denne procedure.


Orientering om muligheden

Ved forsamtalen vil jordemoderen fortælle om muligheden for, at mor under kejsersnittet kan se barnet blive forløst og umiddelbart efter få barnet op til sig.

På selve kejsersnitdagen vil I tale med personalet om muligheden for hud mod hud kontakt, og såfremt operationen forløber ukompliceret - og I stadig har lyst - vil I kunne se barnet komme til verden, og moderen får barnet op til sig med det samme.


Evaluering af metoden

Noget tid efter fødslen vil I få tilsendt et spørgeskema om oplevelsen, så vi har mulighed for at evaluere den nye arbejdsgang og skabe de beste rammer for en tryg og god  fødsel.Redaktør