Online fødselsforberedelse (for alle gravide)

Forbered dig online på den kommende fødsel og amningen af barnet

​​​​

Vi vil gerne hjælpe jer med at være forberede dig på bedst muligt på den kommende fødsel og ikke mindst amningen. Derfor har vi udarbejdet en række film og materialer til dig, som du kan se sammen med din partner eller andre i familien hjemmefra. 

Se dem både før og efter fødslen, da mange af informationerne kan være gode at se igen, når barnet er født. 

Der vil løbende blive lagt flere videoer op på denne side, så følg med her på siden. 

De første timer efter fødslen

Indholdet i denne videoerne er lavet af jordemødre på Rigshospitalet ud dokumenteret viden på området og følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger. 

Som et støtteværktøj har vi udarbejdet et trivselsskema, som du kan bruge hvis du bliver i tvivl om barnet får mad nok og er i trivsel.

Se trivselsskemaet her (pdf, åbner i ny fane)Amning og de første dage efter fødslen

Filmen er udarbejdet af jordemødre på Rigshospitalet. Filmen er udarbejdet på baggrund af de​​​n bedste viden på området, og ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger for amning. 

Vi håber, at den vil hjælpe dig med, at forberede dig på bedst muligt på den kommende amning. Mange gravide og deres partnere tænker mest på den kommende fødsel og er ikke altid så godt forberedte på amningen, der starter kort tid efter barnet er født på fødestuen. Undersøgelser viser, at hvis man er forberedt og har modtaget undervisning så er der flere der ammer og i længere tid.

 Du kan med fordel se filmen både før fødslen og efter, når du er i ammeforløbet. 

Når vi skriver 'du', så er det både rettet mod den kommende mor og den kommende far/partner. Undersøgelser har vist, at der er flere der børn bliver ammet og de bliver ammet i længere tid når de nærmeste støttepersoner har viden om amning og støtter op om ammeforløbet.

Læs også pjecen 'Kort og godt om amning' der bliver udleveret i jordemoderkonsultationen.

Som et støtteværktøj har vi udarbejdet et trivselsskema, som du kan bruge hvis du bliver i tvivl om barnet får mad nok og er i trivsel. Se Rigshospitalets trivsel​​​sskema her (pdf, åbner i ny fane)​


Fødselsforberedelse for fædre/partnere

​​

Andre hospitalers online fødselsforberedelse

Jordemødre fra Hvidovre Hospital og Nordsjællands Hospital har også udarbejdet film om fødselsforberedelse i forhold til selve fødslen og det der sker, når du går i fødsel. Se dem via nedenstående links.

Redaktør