At blive far/medmor/anden forælder

At blive forælder er en stor forandring i tilværelsen, der kan gøre dig både sårbar og stærk. Når man deler oplevelser og ansvar for barnet, er der en god mulighed for, at jeres forhold bliver styrket.

Dit liv forandres med barnet; dit ansvar og din prioritering i hverdagen er ikke det samme som før. Det kræver også energi af dig at klare omstillingen og den nye tilværelse - ind imellem føler du dig måske overvældet af glæde og lykke, andre gange er du bare helt udmattet.

Mænd/partnere kan ikke amme, men kan så meget andet: Få bøvsen, der klemmer på gled, skifte bleen, bade barnet, lege og vise barnet nye sider af verden. Dit barn kender din stemme og er tryg hos dig. Du er lige så god til at trøste og berolige som mor, med mindre det er sulten, der plager. Din støtte og opmuntring til amningen er meget vigtig for, at det lykkes.

Amning skal læres og indøves, og i den første tid behøver din kæreste selvtillid og tiltro til, at det fungerer. Hun behøver også fred og ro omkring sig, og måske kan du hjælpe med at holde større søskende og gæster beskæftiget under amningen den første tid. Du lærer barnets signaler og behov at kende.

Det er en proces at blive forælder, og gradvist bindes der følelsesmæssige bånd mellem dig og barnet. 

Jo mere du er sammen med dit barn, jo bedre lærer I hinanden at kende, og din selvtillid som forælder vil vokse.

​​​ 

Redaktør