Ægsortering (PGT)

Bemærk
Det er i øjeblikket ikke muligt at tilmelde sig til behandling til ægsortering (PGT). 
Vi åbner op igen for ægsortering pr. 28. juli 2019, dvs. første blødningsdag må tidligst være 28. juli 2019. 
Patienter i behandling med ægsortering, der tilmelder sig i perioden 28. juli – 13. september 2019, vil kunne starte i en kort eller en lang behandling. Det er en lægefaglig vurdering hvilke patienter, der starter i henholdsvis kort eller lang behandling. I den korte behandling forventes ægudtagning allerede ca. 2 uger efter tilmelding, i den lange behandling forventes ægudtagning ca. 7 uger efter tilmelding. Der kan desværre forekomme enkelte afvisninger.


PGT betyder Præimplantation Genetisk Test og tilbydes kun på Rigshospitalet og Ålborg Hospital.
Fertilitetsklinikken foretager omkring 50 PGT-behandlinger om året.

​Behandlin​g

PGT tilbydes til par, hvor enten kvinden eller manden har en kendt arvelig sygdom eller en kendt risiko, for at få et barn med en arvelig sygdom eller en kromosomforandring. Formålet med PGT-behandlingen er at mindske risikoen for at få et barn med en alvorlig sygdom eller kromosomforandring.

PGT kan kun foretages i kombination med reagensglasbehandling (IVF eller ICSI​). Princippet for behandlingen er det samme som ved insemination med donorsæd eller partnerens sæd (IVF/ICSI):  Efter at ægget er blevet befrugtet og dyrket i 3 dage, tager vi en prøve fra det befrugtede æg for at undersøge, om det befrugtede æg  har sygdommen. Hvis det befrugtede æg er raskt, lægges det tilbage i livmoderen fem dage efter ægudtagningen.


Yderligere information​

Læs mere i Fertilitetsklinikkens behandlingsvejledning.


Redaktør