Fertilitetsrådgivning af kvinder

​​​

​Husk, at hvis du eller din partner allerede har et fertilitetsproblem, skal I ikke henvende jer i Fertilitetsrådgivningen, men henvises fra egen læge eller speciallæge til selve Fertilitetsklinikken.

Selve konsultationen

Som kvinde kan du komme alene eller med din partner til fertilitetsrådgivning. Kommer du alene, er der afsat en ½ time til konsultationen. Kommer du med din partner, er der afsat 1 time.

Det er vigtigt, du kommer til tiden – ellers kan vi blive nødt til at aflyse din konsultation.

Samtale​​Under samtalen taler vi bl.a. ud​ fra det spørg​eskema, som du har udfyldt på forhånd. 

Vi gennemgår de forhold, der kan have betydning for din evne til at få børn. Dvs. eventuelle tidligere graviditeter, prævention, kønssygdomme og andre sygdomme i underlivet. Derudover spørger vi ind til din livsstil, rygning og til hvornår, din mor gik i overgangsalderen​.
Undersøgelse med ultralydsskanningEfter samtalen vil du blive tilbudt en undersøgelse med ultralydskanning gennem skeden, hvor vi direkte ser dine æggestokke og livmoder. 

Formålet med ultralydsskanningen er at tælle antallet af såkaldte antrale follikler (små ægblærer i æggestokkene). Vi kan via ultralydskanningen danne os et skøn over din "ægreserve" ved at tælle de små ægblærer, du har.

Vi kan også se, om du f.eks. har endometriose, udvidede æggeledere eller muskelknuder i livmoderen.

BlodprøveEfter undersøgelsen tilbyder vi dig at få taget en blodprøve til måling af Anti-Müllersk Hormon (AMH). Anti-Müllersk Hormon dannes i de små ægblærer, og ligesom ultralydsskanningen, giver svaret et indirekte mål for din "ægreserve". Vi sender svaret på blodprøven via e-mail til dig inden for 2-3 uger.
FertilitetsvurderingNår ultralydundersøgelsen er afsluttet, taler du og lægen sammen om din fertilitet. Lægen vil vejlede dig ud fra et sammenfattende skema, der viser dig, hvordan din fertilitet ser ud, og hvad du selv kan gøre.


Deltagelse i forskningsprojekt omkring kommende fertilitet
Du vil blive spurgt, om du ønsker at deltage i et projekt, som består i, at vi får tilladelse til at kontakte dig efter 2-5 år med en spørgeskemaundersøgelse, om du har fået børn eller ej.

Inden konsultationen skal du have taget en blodprøve til AMH-måling, som vi har bestilt til dig.  Du vil blive spurgt, om vi må gemme resten af blodprøven til forskning i fertilitet.


Redaktør