Fertilitetsrådgivning af manden

​Husk, at hvis du eller din partner allerede har et fertilitetsproblem, skal I ikke henvende jer til Fertilitetsrådgivning 4071, men henvises fra egen læge eller speciallæge til selve Afdeling for Fertilitet.

Selve konsultationen

Som mand kan du komme alene eller med din partner til fertilitetsrådgivning. Kommer du alene, er der afsat en ½ time til konsultationen. Kommer du med din partner, er der afsat 1 time.

Det er vigtigt, du kommer til tiden – ellers kan vi blive nødt til at aflyse din konsultation.


​Samtale​​Vi taler sammen om relevante forhold omkring din evne til at få børn. Har du tidligere gjort en partner gravid eller haft sygdomme i pung eller testikler (fåresyge, brok, testiklerne skulle opereres ned i pungen). Vi spørger også ind til din livsstil herunder rygning, vægt og arbejdsmiljø.
​Analyse af sædEfter du/I har booket en tid i Fertilitetsrådgivning 4071, modtager du et sædbæger med posten. Sædprøven skal laves 1-2 timer før konsultationen. Når du ankommer til konsultationen, afleverer du sædprøven, der herefter bliver analyseret. Sædanalysen er relativt enkel og består af en analyse, som angiver antallet af sædceller per milliliter, det totale antal sædceller, samt hvor mange sædceller, der har ordentlig bevægelighed.

Vejledningen til sædprøven er vedlagt sædbægeret, som du modtager med posten. Ellers kan du hente den her (klik på "Sædanalyse og blodprøver"). Husk at medbringe sædprøvesedlen til konsultationen.

​Fertilitetsvurdering​Efter undersøgelserne taler vi sammen om resultaterne og udfylder sammen et sammenfattende skema, der vil vise dig, hvordan din fertilitet ser ud, og hvad du selv kan gøre for at bevare den bedst muligt.


Redaktør