Fertilitetsrådgivning af kvinder

​​​

​Husk, at hvis du eller din partner allerede har et fertilitetsproblem, skal I ikke henvende jer i Fertilitetsrådgivning 4071, men henvises fra egen læge eller speciallæge til selve Afdeling for Fertilitet.

Selve konsultationen

Som kvinde kan du komme alene eller med din partner til fertilitetsrådgivning. Kommer du alene, er der afsat en ½ time til konsultationen. Kommer du med din partner, er der afsat 1 time.

Det er vigtigt, du kommer til tiden – ellers kan vi blive nødt til at aflyse din konsultation.

Samtale​Vi gennemgår de forhold, der kan have betydning for din evne til at få børn. Dvs. eventuelle tidligere graviditeter, prævention, kønssygdomme og andre sygdomme i underlivet. Derudover spørger vi ind til din livsstil, rygning og til hvornår, din mor gik i overgangsalderen​.
Undersøgelse med ultralydsskanningEfter samtalen vil du blive tilbudt en undersøgelse med ultralydskanning gennem skeden, hvor vi direkte ser dine æggestokke og livmoder. 

Formålet med ultralydsskanningen er at tælle antallet af såkaldte antrale follikler (små ægblærer i æggestokkene). Vi kan via ultralydskanningen danne os et skøn over din "ægreserve" ved at tælle de små ægblærer, du har.

Vi kan også se, om du f.eks. har endometriose, udvidede æggeledere eller muskelknuder i livmoderen.

BlodprøveSenest én eller et par dage før konsultationen har du, efter aftale med sekretær, da du fik din mødetid, fået taget en blodprøve til måling af Anti-Müllersk Hormon (AMH). Anti-Müllersk Hormon dannes i de små ægblærer, og ligesom ultralydsskanningen, giver svaret et indirekte mål for din "ægreserve". 
FertilitetsvurderingNår ultralydundersøgelsen er afsluttet, taler du og lægen sammen om din fertilitet. Lægen vil vejlede dig ud fra et sammenfattende skema, der viser dig, hvordan din fertilitet ser ud, og hvad du selv kan gøre.
Mailkontakt
​Inden du går hjem, spørger vi dig, om vi må anvende din e-mail adresse til at sende dig mails, såfremt vi fremover skulle lave undersøgelser af, hvorledes det er gået dig/jer eller spørge, om du skulle være interesseret i at deltage i eventuelle projekter.
Hvis dette er i orden, skal du underskrive et papir. Denne underskrift drejer sig udelukkende om, hvorvidt vi må bruge din mail til kontakt. Deltagelse i undersøgelser er altid noget, du skal sige ja eller nej til separat.
Redaktør