Information om senere hjælp

​Der kan være mange årsager til, at du måske ikke har søgt hjælp tidligere. Mange føler skyld og skam ved at tale om overgrebet, det kan derfor være svært at opsøge hjælp, eller finde ud af hvilken hjælp man kan have brug for. ​

Du er altid velkommen til at kontakte Center for Seksuelle Overgreb og høre nærmere om dine muligheder for at få hjælp her i centeret eller om dine muligheder for at få hjælp andre steder.

Kontakt Center for Seksuelle Overgreb på tlf.: 35 45 40 85

Projekt om senfølger efter seksuelle overgreb

Der er nu lukket for tilgang til projektet, og vi henviser til centrets øvrige tilbud.

Der kan være forskelige konsekvenser forbundet med seksuelle overgreb, og mange mennesker lider under senfølger, som påvirker livskvaliteten. Man kan have problemer med sig selv, sit selvværd, føle sig mere ængstelig, have problemer i forhold til andre mennesker, og det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen.

I Center for Seksuelle Overgreb tilbyder vi behandlingsforløb til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb, hvor overgrebet er sket efter det 18. år.

Hvis du tænker, at et kortvarigt behandlingsforløb med fokus på senfølger efter seksuelt overgreb, som er sket i voksenlivet, kunne være relevant for dig, så ring til os på tlf.: 35 45 40 85 eller skriv en mail på: cso.rigshospitalet@regionh.dk    

Vi har for øjeblikket ventetid på at komme i psykologforløb. Der findes alternative behandlingsmuligheder, og hvis du for eksempel gerne vil i gang med det samme eller ønsker et lidt længerevarende behandlingsforløb, kan du op til 12 måneder efter overgrebet få en henvisning gennem din egen læge. Her kan du få behandling hos privatpraktiserende psykolog med tilskud fra sygesikringen.

Er der tale om seksuelle overgreb i barndommen (inden det 18 år) findes der blandt andet følgende muligheder for behandling:

  • CSM-Øst, Center for seksuelt misbrugte. Læs om tilbuddet på deres hjemmeside eller ring 29 44 88 66 for at høre nærmere.
  • Behandling hos privatpraktiserende psykolog med tilskud gennem sygesikringen. Kontakt din egen læge for at få en henvisning.
  • I psykiatrien findes forskellige muligheder for behandling af seksuelle overgreb i barndommen. Kontakt egen læge for henvisning til Centralvisitationen.Redaktør