Vær særlig opmærksom på
1. Feber
Du skal kontakte afdelingen, hvis dit barn får temperaturforhøjelse:
- Ved temperatur på 38,5 °C ved en enkelt måling. Hos stamcelletransplanterede patienter ved temperatur på 38,0.
- Ved 38 °C ved to målinger med minimum 1 times interval
Hvis dit barn får antibiotika, skal du måle dit barns temperatur hver morgen og aften, når I er derhjemme, samt hvis du føler, at dit barn har feber. Kuldskærhed eller kulderystelser vil ofte være tegn på begyndende feber. Det er vigtigt at dit barn ikke lige inden måling af temperatur har drukket noget koldt eller varmt.
2. Allergiske reaktioner
Det er heldigvis sjældent at børn og unge reagerer med overfølsomhed overfor medicin, men risikoen er altid til stede, når der gives medicin direkte i en blodåre.
Du skal derfor være opmærksomme på, om der kommer udslæt, kløe eller andre overfølsomhedsreaktioner.
Skulle dette være tilfældet er det vigtigt at du tager kontakt til afdelingen eller ved alvorlige reaktioner, såsom vejrtrækningsbesvær, hjertebanken eller bevidsthedspåvirkning, ringer 112. Afhængig af medicin og diagnose kan det være nødvendigt, at få medicin med hjem til overfølsomhedsreaktioner.
3. Barnets almene tilstand
Du skal kontakte afdelingen hvis dit barn bliver dårligere når I er hjemme, end da I var indlagt på afdelingen f.eks. hvis dit barn er mere sløvt, ikke vil spise og drikke eller er mere irritabel.
4. Pumpen
Du skal tjekke om pumpen kører på de tidspunkter den er indstillet til. Du skal også være opmærksom på om den melder alarm. Alarmen består af biplyde. Alarm for ”Okklusion nedadgående” vil alarmere, hvis der f.eks. er knæk på infusionsslangen, men hvis knækket rettes, forsvinder alarmen af sig selv og du vil ikke kunne se årsagen til alarmen på pumpen.
Derudover skal du kontrollere batteritilstanden og oplade pumpen eller skifte batteri ved behov. Se ”Forklaringsbillede til skærmen på CADD Solis VIP pumpen” i pjecen.
Hvis du konstaterer at der er noget galt eller pumpen alarmerer kan du forsøge at løse problemet ved hjælp af ”Quick problemløser til CADD Solis VIP pumpen” eller kontakte personalet, se ”Kontakter i forbindelse med hjemmebehandlingen” i pjecen.
5. Drop (Intravenøst kateter)
Det er vigtigt at du observerer kateteret/droppet ifølge separat vejledning.
Hvis droppet/katetret er gledet helt ud, skal du observere for blødning og komprimere på indstikssted og/eller på kravebenet og sætte plaster på. Pumpen stoppes og afdelingen kontaktes.