Nyt fra projektet

Læs seneste nyt fra MFR-vaccine forskningsprojektet

For de familier, der deltager i MFR-projektet med blodprøvetagning, udvider vi med COVID-19 undersøgelser og genetiske analyser hos børn og mødre


1. maj 2020

OBS! Denne nyhed gælder kun familier, der deltager i MFR-projektet med prøvetagning, hvor man kommer til  planlagte besøg. 

Hvis man deltager i vores almindelige besøgspakke med et enkelt besøg og uden blodprøver, er dette ikke aktuelt. Hvis man tilhører denne gruppe, og vil undersøges for COVID-19, skal man kontakte sin egen praktiserende læge eller 1813, hvor de vil vurdere, om I kan blive undersøgt for COVID-19. 

Det nye tiltag i MFR-projektet for deltagende med blodprøvetagning

Som en ny del af MFR-projektet vil vi gerne foretage næse-svælg-podning samt undersøge blodprøver for COVID-19 hos både de mødre og børn, der deltager med prøvetagning. Det gør vi for at opnå ny viden – herunder hvor hyppigt COVID-19 forekommer hos raske børn.

De genetiske undersøgelser skal bruges til at undersøge forskelle i immunforsvarets respons på MFR-vaccinen. Undersøgelserne skal ikke bruges til at kortlægge hele barnets arvemateriale og vil ikke give oplysninger om risiko for fremtidige sygdomme.

I vil modtage svar på undersøgelserne vedr. COVID-19, men ikke på øvrige undersøgelser i projektet, hvor resultaterne vil indgå som en del af de samlede anonymiserede analyser.

De nye tiltag i MFR-projektet indebærer ikke nogen ekstra besøg, men der vil fremadrettet ved alle 3 besøg blive foretaget næse-svælg-podning samt taget blodprøve på både mor og barn.

Vi gør opmærksom på, at hvis man har symptomer på COVID-19, skal man ikke komme ind til projektet men kontakte sin egen læge ved behov. Ligeledes gør vi opmærksom på, at vi ikke har mulighed for at teste far eller øvrige familiemedlemmer for COVID-19.

Med venlig hilsen
Personalet ved MFR-projektet
Telefon: 35 45 25 03
Se telefontider mv på siden om kontaktoplysninger 


 Information om ændringer pga. Coronavirus (COVID-19) 

4. . april 2020


Til deltagere og interesserede i MFR-projektet:

På MFR-projektet følger vi sundhedsmyndighedernes anbefalinger vedrørende coronavirus.
Dette betyder, at der vil komme ændringer for planlagte aftaler de kommende uger.

Vores ændringer er som følger:

Planlagte tider for første besøg ændres

Alle deltagere, som er nye i projektet, og har fået en tid fra og med fredag den 13. marts – 29. marts, vil blive kontaktet på telefon og e-mail for at aftale nærmere om en ny tid. I er også velkomne til at kontakte os på telefon 35 45 25 03 eller e-mail MFRprojektet.herlev-og-gentofte-hospital@regionh.dk

Planlagte tider for andet eller tredje besøg gennemføres som planlagt

Foreløbigt vurderer vi, at vi godt kan gennemføre blodprøvetagning for de besøgsdeltagere, der allerede har været inde til første eller andet besøg. Disse aftaler ændres derfor ikke, men hvis I har spørgsmål eller gerne vil ændre jeres tid, er I altid velkomne til at kontakte os på telefon 35 45 25 03 eller e-mail MFRprojektet.herlev-og-gentofte-hospital@regionh.dk

Ovenstående kan ændres i takt med sundhedsmyndighedernes anbefalinger opdateres. Vi sørger altid for at opdatere vores hjemmeside med alle informationer, så hold øje med hjemmesiden https://www.rigshospitalet.dk/MFR

Sundhedsstyrelsens anbefalinger kan læses på dette link:
https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar

Vi beklager ulejligheden. Pas godt på hinanden derude.

Med venlig hilsen

Forskningspersonalet ved MFR-projektet.

De første børn på MFR-projektet er nu så store, at de har været til MFR-vaccination hos deres praktiserende læge

20 . februar 2020

Den 20. februar 2020 havde vi igen besøg af tvillingerne Elin og Georg og deres mor Anne Sofie. De deltog som de første børn i ”den udvidede pakke” med prøvetagning, og nu har de været forbi projektet til deres 3. og afsluttende besøg. En stor dag for projektpersonalet – det var gensynsglæde for vores projektsygeplejerske Julie.

Illustration: Tvillingerne Elin og Georg, sammen med deres mor Anne Sofie og projektsygeplejerske Julie

Der er stadig rig mulighed for selv at vælge, om man har lyst til at deltage i projektet med eller uden prøvetagning. Der er aktuelt 2400 deltagende børn på projektet, hvoraf 250 deltager i ”den udvidede pakke”.


1000 børn har nu været med i MFR-projektet

4. september 2019

MFR-projektet har fart på. Siden d.15. april har familier deltaget i projektet, og d.4. september 2019 var barn nummer 1000 forbi. Vi mangler stadig 6000 forsøgsdeltagere, og glæder os til at tage i mod jer.

 Illustration: Adrian blev barn nr. 1000 og deltog med sin mor Louise. Sæbeboblepusteren Julie, som også er projektsygeplejerske, er et af de ansigter, man møder på projektet.


330 familier har deltaget – med og uden prøvetagning

Forskningsprojektet går godt derudaf, og der har allerede været mere end 330 familier på besøg. Som noget nyt kan familierne nu deltage både med og uden prøvetagning. Illustration: på billederne ses Georg og mor Anne Sofie, som var blandt de allerførste, der fik taget prøver. Tvillingesøster Elin deltog også i projektet med prøver. Georg har trylleplaster på armene, så det ikke gør ondt at få taget blodprøve. Herudover afleverede han også spytprøve, hårprøve og en lille tisseprøve – det samme gjorde Georgs mor.

De første børn har deltaget i studiet 

15. april 2019

D. 15. april 2019 var en stor dag for projektteamet.  Her  blev det første barn vaccineret 


Illustration: På billedet ses søde Vera, som modtog en af de 'blindede' projekt-vacciner fra sygeplejerske Tina. Vera kom sammen med sin mor Pernille.

Forskningsteamet klar til at tage i mod de første deltagere

 2. april 2019

Hele forskningsteamet var for første gang samlet d. 2 april 2019. "Vi glæder os til at komme
igang med at se børn og forældre", fortæller de samstemmende.


Illustration: Teamet, der skal tage sig af deltagerne i MFR-vaccinestudiet, dvs. stå for prøver,
samtykke, registrering af data og analyse og bearbejdning af data.. 

500 invitationer sendt af sted  

1. april 2019


1. april blev de første 500 invitationer sendt af sted. Vi håber, at alle de inviterede takker ja til at deltage i studiet. (og det er ikke en aprilsnar)


 Illustration: På billedet ses de glade ph.d.-studerende og afsendere af invitationerne; Anne Cathrine Laursen og  Dorthe Vittrup. 


Redaktør