Centre of Global Excellence

Center for Pædiatrisk Onkologi og Hæmatopoietisk Stamcelle Transplantation (POST) i Afdeling for Børn og Unge blev september 2013 udnævnt til Centre of Global Excellence i Sundhed i Region Hovedstaden. ​POST fik udnævne​​​lsen for en forbilledlig indsats på sit område og en høj kvalitet i behandling for forskning. Det gode tværfaglige samarbejde i afdelingen og det stærke og kvalitetsorienterede faglige miljø blev fremhævet i udnævnelsen.​​

​Optimeret behandling

Afdelingen har en meget tværfaglig sammensætning af klinisk personale  og forskere
og nye resultater bliver hurtigt implementeret til individualiseret behandling, hvilket over årene har ført til behandlinger med færre bivirkninger samt øget overlevelse hos patienterne.

Højt internat​ionalt n​​iveau

POST arbejder for sat sikre børn og unge med kræft, alvorlige blodsygdomme og immundefekter udredning og be​handling på højest mulige internationale niveau.

​​​​​​› Læs hele Regionens b​​​egrund​else for udnævnelsen og se ​en film om centret.

 

Om pris​​en​

Prisen uddeles til faglige miljøer i international særklasse inden for sundhedsområdet. Et internationalt bedømmelsesudvalg har bedømt ansøgerne.

Prisen er en meget stor anerkendelse, der inspirerer til fortsat at yde det ypperste. Det særlige ved denne pris er, at et internationalt udvalg har bedømt klinikkernes samlede præstation: patientkontakten, kvalitetsudvikling, forskning, undervisning etc. Det er derfor samtlige medarbejdere, der er prismodtagere.

›​ Se Regionens beskrivelse af alle vinderne (pdf, åbner nyt vindue)Redaktør