Om Klinik for Børn og Unge med Kirurgiske Sygdomme

Der er plads til 16 børn i sengeafsnittet - ofte vil der være flere børn igennem i dagtiden (f.eks. dagkirurgiske patienter eller ambulante patienter) og ofte lidt færre børn, der sover her om natten. 

Lille pige og hendes mor taler med en sygeplejerske fra afdelingen

​Individuel tilpasning

Vi gør en stor indsats i afdelingen for at tilgodese alle familier og imødekomme individuelle behov.

Vi placerer oftest familier sammen, der har børn i samme alder og fordeler sengene mellem stuerne, så der er plads til alle. Vi respekterer naturligvis unges behov for ikke at lægge sammen med det modsatte køn og helst gerne sammen med en alderssvarende ung.

Indretning

På enestuerne er der privat toilet. Til de andre stuer er der toilet og bad på gangene. Vi har baby-badekar i afdelingen, som I frit kan bruge (spørg dog personalet, om jeres barn må komme i bad, hvis det er efter en operation).

Der er tv og Play Station på alle stuer, men medbring gerne egne høretelefoner til tv’et, ellers kan de købes i kiosken.

Overnatning hjemme

Hvis I bor i nærheden, må I gerne tage hjem og sove til næste dag. Det kan give en tryghed for jeres barn/den unge. I vil så møde ind på operationsdagen og få en stue der.  Hvis I har brug for overnatning til den anden forælder eller andre pårørende, er der mulighed for at bestille et værelse på Rigshospitalets Patienthotel.

Velkommen til børn og familier 

Vi har som mål at sikre et godt og respektfuldt samarbejde med jer og jeres barn under jeres besøg og indlæggelse. 

Det gør vi bl.a. ved at involvere jer i plejen af jeres barn og sikre, at så mange vaner og rutiner fra jeres hverdag som muligt overføres til dagligdagen på afdelingen. På denne måde håber vi at være med til at skabe tryghed for barnet

Vi arbejder med patient- og familiecentreret pleje og behandling. Det betyder, at vi lægger stor vægt på at tage hensyn til jeres barns behov og jeres eget behov. Det er vigtigt for os, at I får indflydelse på forløbet (medbestemmelse), og at vi sammen laver aftaler om, hvad I har overskud til og hvad vi kan tilbyde at hjælpe med, så samarbejdet foregår på bedst mulige måde, mens I er i Klinikken. 
 
Læs mere om 
 

Redaktør