Operationsforløb ved obstetriske operationer

​På Anæstesi- og Operationsafdelingen assisterer vi ved operationer i forbindelse med graviditet og fødsel såsom kejsersnit, operation for sygdomme i un​derlivet mv.​

​​Generelt for alle obstetriske operationer

På Anæstesi- og Operationsafdelingen assisterer vi ved operationer i forbindelse med graviditet og fødsel såsom kejsersnit, operation for sygdomme i underlivet mv. 

Vi har 9​ operationsstuer på afsnit 4013 og 4014 og 2 operationsstuer i forbindelse med fødegangen. ​ Der er døgnet rundt en stue klar til at lave et kejsersnit, og der er operationssygeplejersker på arbejde døgnet rundt. 

Sikkerhedstjek

Uanset hvilken type obstetrisk operation, du skal have fortaget, vil du blive bedt om at sige dit navn og cpr-nr. hvilke allergier, du evt. lider af, samt hvilken operation du skal have lavet. Det er ikke, fordi operationsteamet ikke ved det, men et ekstra sikkerhedstjek ​for at sikre, at vi har den rigtige til den rigtige operation.

Forberedelsen på operationsgangen

Mens du får lagt en spinalblokade, lagt drop og sat blodtryksm​​anchet mm på, vil operationssygeplejerskerne åbne det udstyr, der skal bruges til din operation. 

Du vil også få en operationshue på, blå overtrækssko og stiklagen til at tage rundt om livet. Hvis du har en partner med, skal denne også iklædes hospitalstøj og operationshue.

​Kejsersnit:

Kejsersnit inddeles i to forskellige kategorier: Planlagt(elektivt) og akut.

​Akut kejsersnit

Hvis du skal have foretaget et akut kejsersnit, får operationsgangen en melding om, hvor hurtigt dit kejsersnit skal være foretaget, dvs. hvor hurtigt dit barn skal være ude/født/forløst. Der må gå hhv. 15, 30 eller 60 minutter. Uanset hvor hurtigt det skal gå, er operationsteamet altid klar, og uanset om du får lavet et akut eller et planlagt kejsersnit, foregår det på samme måde. Der er dog ikke lige så strenge hygiejniske regler ved et kejsersnit, hvis dit barn skal være ude/født/forløst inden for 15 minutter.

Planlagt kejsersnit​

Hvis du skal have foretaget planlagt kejsersnit, deltager du i en informationsdag før kejsersnittet. Du er velkommen til at tage din partner eller anden ledsager med. Du vil på informationsdagen få at vide, hvornår du skal møde på operationsdagen. ​​​Læs mere om planlagt kejsersnit.​

Redaktør