Information fra børneafdelingerne i forbindelse med COVID-19


Kun én pårørende i ambulatorierne pga. afstandskravet

Vi har desværre ikke så god plads i ambulatorierne, så hvert barn må kun have én pårørende med til undersøgelser i ambulatoriet. Dette gælder også for unge.

I særlige tilfælde kan man få to pårørende med, men det kræver, at man i forvejen har lavet en aftale med ambulatoriet herom, og at alle pårørende bærer mundbind.

Mundbindet skal bæres under hele besøget.Kun een pårørende på sengeafsnittene for børn og unge

På sengeafsnittene kan hvert barn/ ung få besøg af en pårørende, men vi beder om, at I udvælger en fast pårørende, som besøger barnet/den unge, så vi begrænser antallet af ’nye besøgende’ så meget som muligt.

Skulle der være særlige forhold for netop jeres familie, der vanskeliggør dette, så kontakt afdelingen hurtigst muligt og hør, hvilken løsning, I kan finde sammen herpå.

Begrænsningen gælder ikke for kritisk syge og for patienter, der kan modtage besøg på udearealer. Kontakt afdelingen, hvis du er i tvivl.

Er du besøgende, pårørende eller ledsager, beder vi dig  om at blive testet for coronavirus, inden du møder op på hospitalet. Alle typer af test kan anvendes, og du kan benytte hurtigtest eller booke tid på en af regionens COVID-19 teststeder.,Mundbind og afstand

Når du færdes på Rigshospitalet som patient eller pårørende, beder vi dig om at holde god afstand til andre, spritte eller vaske hænder ofte og bruge mundbind. 

Du skal bruge mundbind, så længe du er på hospitalet.

Undtagelser om krav om mundbind gælder: 

  • Patienter der er testet negativ for coronavirus i forbindelse med indlæggelse eller behandlingen, 
  • Besøgende på sengestuer, hvis du kan holde 2 meters afstand til alle andre inde på sengestuen,
  • Fødende og deres partner der er på en fødestue,
  • Børn under 12 år,
  • Ophold på hospitalets udendørs arealer.

Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for brug af mundbind.

Du kan få udleveret mundbind i vores forhal.Generelt om Coronavirus og forhold på Rigshospitalet

Vi har samlet alle ændringer og tiltag i relation til coronavirus på Rigshospitalet på denne hjemmeside: www.rigshospitalet.dk/coronaMød ikke op, hvis du har symptomer på infektion med coronavirus

Husk at du ikke må møde op på hospitalet med feber, hoste, synkebesvær, vejrtrækningsbesvær eller hovedpine. Hvis du oplever symptomer som disse, skal du ringe til din egen læge eller til 1813 (for borgere i Region Hovedstaden) 

Når du færdes på Rigshospitalet som patient eller pårørende, beder vi dig om at holde god afstand til andre, spritte eller vaske hænder ofte og huske at hoste/nyse i ærmet – ikke i hænderne.

Er du som patient eller pårørende til en patient på Rigshospitalet i tvivl om, hvordan du forholder dig til coronavirus i forhold til din sygdom, så kontakt din klinik eller afsnit. 

De kan hjælpe dig med vejledning til lige præcis din sygdom. En del klinikker har også lagt vejledninger ud på deres egen hjemmeside. Find din klinik på Rigshospitalets hjemmeside.Test inden besøg

Er du besøgende, pårørende eller ledsager, beder vi dig  om at blive testet for coronavirus, inden du møder op på hospitalet. Alle typer af test kan anvendes, og du kan benytte hurtigtest eller booke tid på en af regionens COVID-19 teststeder.Redaktør