helikopter

Helikopter

Helikopterlandingspladsen på taget af Rigshospitalet blev indviet den 2. november 2007.

Landingspladsen er placeret på centralkomplekset på, hvad der svarer til 20. etage, hvorfra der via elevatorer er let adgang til de mest akutte modtageafdelinger. Helikopterplatformen har status af lufthavn, og kun folk med særlig tilladelse må komme op på platformen.

Store tidsbesparelser 

Fra helikopteren lander, til patienten når den aftalte destination på Rigshospitalet, går der 5 minutter. Der er tale om en stor tidsmæssig gevinst, som har stor betydning for mange af de patienter, der modtages på Rigshospitalets helikopterlandingsplads.

Indtil 2007 landede helikopteren i Fælledparken, hvorfra det kunne tage op til 45 minutter at få transporteret patienten til TraumeCentret.

Se webdokumentaren 10 år på toppen af Rigshospitalet​

I webdokken kan du dykke ned i historien, se helikopterne og mød nogle af eksperterne, der står bag helikopterplatformen på Rigshospitalets tag. (Klik på billedet for at få vist webdokumentaren.)

Patienter fra hele landet kan transporteres til Rigshospitalet via helikopterplatformen. I gennemsnit ankommer 2 patienter om dagen med helikopter.

Den 1. maj 2010 startede forsøgsordningen med den lægebemandede akutlægehelikopter på Sjælland. Det er nu en landsdækkende funktion med fire lægebemandede helikoptere. Desuden indbringes patienter fortsat med Forsvarets SAR-helikopter. 

Muliggjort af donation

Det var en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, der opfyldte det mangeårige ønske om en  helikopterlandingsplads på Rigshospitalet.Redaktør