Tina fik sit normale liv igen

​Da Tina Bøje Larsen blev henvist til Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme (nu: Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme) på Glostrup Hospital (som nu hedder Rigshospitalet) fik hun svar på, hvad hendes konstante smerter skyldtes. Smerter, som havde plaget hende i to år.​

Da Tine Bøje Larsen på 46 år blev henvist til Glostrup Hospital (som nu hedder Rigshospitalet), havde hun gået i to år med smerter, som hendes egen læge ikke kunne finde ud af hvad skyldtes. Smerterne gjorde, at hun havde svært ved at have en normal hverdag med job og almindelige gøremål: hun kunne ikke børste tænder selv, vaske op eller støvsuge. ​

På Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme (nu: Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme) fik Tina konstateret en diskusprolaps i nakken. Hun gik lettet og grædende fra sin første undersøgelse med følelsen af endelig at blive taget alvorligt. 

- Jeg havde gennem årene rendt min læge på dørene mange gange, men uden held. Min læge sagde, at det kunne være tennis-albue eller at jeg bare var pylret. Og jeg følte mig nogle gange som hypokonder. I dag er jeg glad for at jeg ikke accepterende hans svar og et liv på smertestillende. ​

”Det kan være svært for andre at forstå” 

Hendes smerter blev så slemme, at hun ikke kunne sidde ret lang tid af gangen. Derfor kunne hun ikke deltage i middage og fødselsdage med venner og familie. Hun måtte stoppe på sit rengøringsjob, sige nej til at passe sine børnebørn og til sidst forsvandt hele hendes sociale liv. 

- Jeg var trist, indelukket og negativ. Mit dårlige humør gik nogle gange ud over min mand, for jeg blev jo jaloux, når han var ude og opleve spændende ting, og jeg bare sad derhjemme. Når andre ikke kunne se mine smerter, havde de svært ved at forstå, at jeg havde det dårligt. Langt om længe henviste min læge mig til Glostrup Hospital (nu: Rigshospitalet). 

Da Tina begyndte behandling på Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme (nu: Afdeling for Rygkirurgi, Led- og Bindevævssygdomme) følte hun sig lettet. 

- Endelig var der nogle, som forstod min situation. De bekræftede mig i, at jeg ikke var hypokonder, og jeg var så lettet over, at de kunne hjælpe mig. 

Operation i nakken 

I september 2011 fik Tina en operation i nakken for sin diskusprolaps. Først var hun meget bekymret, fordi hun havde hørt skrækhistorier fra nogle venner om en lignende operation, hvor patienten var endt med at blive lam. 

- Men min læge Carsten Juul Nielsen var god til at tale om det med mig. Han forklarede risici ved operationen, så jeg følte mig velinformeret og forberedt. Og efterfølgende er jeg lykkelig for, at jeg fik operationen – den har givet mig mit normale liv igen. ​

Befriende at kunne skrælle kartofler igen 

Efter operationen er Tina blevet glad igen, og det er noget hendes familie og venner mærker til. 

- Jeg er blevet mig selv igen. Jeg har et normalt liv, jeg kan skrælle kartofler og sidde med ved middagsselskaber – alle de ting jeg savnede at kunne gøre. 

Da Tina var blevet udskrevet og kommet hjem, blev hun få dage efter ringet op af en sygeplejerske fra afdelingen, der ville høre, hvordan hun havde det. 

- Jeg blev meget positivt overrasket over opkaldet. De spurgte ind til, hvordan jeg havde det, og hvordan forløbet havde været. Jeg roste hospitalet og hele behandlingsforløbet – selv den mad jeg fik under indlæggelsen var smaddergod. 

Læs mere om diskusprolaps i nakken​​. 

Redaktør