Praktisk information

​Hvis du har et barn med læbe-ganespalte eller du selv har læbe-ganespalte er der forskellige muligheder for hjælp og støtte. På denne side kan du få relevant information om tilskudsmuligheder og hjælpemidler.

Hjælp

Vejledning inden fødslen 

Næsten alle gravide tager imod tilbuddet om en scanning i graviditetens uge 20. Ved denne scanning finder man næsten alle de børn, som har en læbespalte. På scanningen kan man kun se læbespalter, men man kan ikke på forhånd sikkert afgøre, om der er ganespalte eller ej. Ingen kan derfor ikke give en helt præcis vejledning. 

Vore specialsygeplejersker vil alligevel meget gerne informere og vejlede inden fødslen, da det er vores erfaring, at dette er til stor støtte for forældrene. 

I kan kontakte: 
Sygeplejerske Karin Marie Laadal, telefon 40 72 09 36 
Sygeplejerske Dorte Marxen, telefon 20 87 20 09

Tilskudsmuligheder

Kørselsgodtgørelse 

Hvis man har længere end 50 km. i transport refunderer Læbe-Ganespalte Centret udgifterne svarende til det billigste offentlige transportmulighed i forbindelse med planlagte undersøgelser i Læbe-Ganespalte Centret. 

Tabt arbejdsfortjeneste

Hvis dit barn har en spaltetype, der involverer ganen, har du mulighed for at søge tabt arbejdsfortjeneste til en af jer forældre i forbindelse med barnets indlæggelser og operationer på Rigshospitalet eller andet hospitalsophold i forbindelse med en medfødt lidelse. 

Der søges efter Lov om Social Service § 42 (Bekendtgørelse af lov om social service, LBK nr. 58 af 18/01/2007), eller barselslovens § 26.

Jeres specialsygeplejerske vil kunne lave en skrivelse til familien, som I kan bruge, når I ansøger. Redaktør