Ergo- og fysioterapiafsnittet – Glostrup

​Ergo- og Fysioterapiafsnittet har gode og rummelige træningsfaciliteter til rådighed, hvor meget af den individuelle træning med vores indlagte og ambulante patienter finder sted.

​Klinikken råder over en række træningsudstyr som fx kondicykler, styrketræningsmaskiner og bolde og måtter, samt mere avanceret træningsudstyr til belastede patienter. Træningsfaciliteterne benyttes også til holdtræninger af både indlagte og ambulante patienter, og udlånes efter aftale til visse eksterne brugere, typisk foreninger og aftenskoler. 

I afsnittet er der indrettet et køkken, en dagligstue og et bryggers, hvor indlagte patienter– primært neurologiske patienter - træner i at udføre dagligdagsaktiviteter, så som at lave mad, gøre rent, vask tøj m.m. Træning i personlig hygiejne fx at tage bad​, børste tænder osv. foregår på sengeafsnittene.

Udover klinikkens egne træningsfaciliteter, findes der også træningsmuligheder på sengeafsnittene, hvor indlagte patienter også vil opleve at deres behandling og genoptræning med ergo- og fysioterapeuterne foregår.    

De ambulante patienter vi behandler i Ergo- og Fysioterapiafsnittet, er bl.a. patienter med Complex Regional Pain Syndrome (CRPS), som er henvist fra Smerteklinikken. Den ergo- og fysioterapeutiske behandling tilrettelægges af ergo- og fysioterapeuter med specialviden indenfor behandling af smerter. Behandlingen sker i tæt samarbejde med den enkelte patient i forhold til patientens smerteproblem og med Smerteklinikken. 

Vi modtager også patienter med scapula alata- på dansk kaldet englevinge-, som er patienter henvist fra egen læge eller fra Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme. Behandlingen til patienter med scapula alata sigter mod, at patienten opnår bedre skulderfunktion. Fysioterapeuter med specialviden i behandling i scapula alata, undersøger og analyserer skulderfunktionen og varetager den efterfølgende behandling. Du kan her læse mere om behandlingen af scapula alata.  

En del af de patienter vi også modtager ambulant, er reumatologiske patienter henvist fra Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme. Ergoterapeuter med speciale i reumatologi undersøger og behandler patienter, der lider af leddegigt og øvrige reumatologiske sygdomme. Ergoterapeuten afdækker sammen med patienten, patientens evne til at udføre hverdagsaktiviteter og giver information om relevante ergoterapeutiske tiltag: vejledning i ledaflastning, instruktion i håndøvelser, skinnebehandling samt hjælpemidler. Du kan her læse mere om behandlingen af leddegigt​.

Redaktør