Afsnit 2003 - Børnefysioterapi - Blegdamsvej

Afsnit 2003 varetager undersøgelse og behandling inden for ortopædiske lidelser hos børn og unge, der er under fortsat vækst, hos børn som kan have medfødte misdannelser, følger af infektioner, nerve- og muskellidelser, seriegipsning af foddeformiteter, samt skader efter ulykker.
Af øvrige behandlingsområder varetager vi børnereumatologi, som er alle typer af gigtsygdomme og bindevævssygdomme hos børn og unge. Herudover undersøger og behandler vi børn med sjældne sygdomme; børn med Obstetrisk Plexus brachialis læsioner; langvarige smerter hos børn og unge med eksempel CRPS (komplekst regional smerte syndrom); børn med knogletumorer og amputationsbørn.

I afsnit 2003 findes også et varmtvandsbassin, som benyttes til træning af klinikkens egne patienter og udlånes også til Gigtforeningen. Fysioterapi og træning i varmt vand er ofte en god kombination. Bassintræning er “styrketræning” i vand og temperaturen på 32 – 34° C varmer og blødgør musklerne, løsner op, og gør godt når kroppen er anspændt. Opdriften, som giver den vægtløse tilstand gør, at meget belastede patienter kan træne i bassin.


Redaktør