Børn og bedøvelse

Mange forældre er forståeligt nok nervøse, når deres barn skal bedøves. Men børnene tåler som regel bedøvelsen godt, og er oftest hurtigt friske bagefter. Vi bedøver mange små børn, og derfor har afdelingen stor rutine i dette.

Læs pjecen "​Børn og bedøvelse - Information til forældre"​ (pdf, åbner i ny fane)

Forbered dit barn på bedøvelse

​Det er vigtigt, at du er ærlig overfor dit barn, og det er en stor hjælp, når barnet er godt forberedt. Erfaringsmæssigt skal man dog ikke koncentrere sig for meget om de ting, som barnet måske finder skræmmende. Dette medfører ofte større bekymring end gavn. Læs evt. bogen "Skal du bedøves" sammen med dit barn.

De f​leste anæstesilæger tillader, at forældrene er til stede, når barnet bedøves. Inden du beslutter dig for at deltage, skal du vide, at det er en stærk oplevelse at se sit barn blive bedøvet.​

Hvis du begynder at græde, når dit barn bedøves, er det ikke sikkert, at det gavner barnet, at du er til stede. Hvis er i tvivl om, du kan klare at overvære bedøvelsen, har alle forståelse for, at du beder en anden pårørende eller en af sygeplejerskerne fra afdelingen om at følge barnet i stedet.

Udskrivelse efter bedøvelse

Hvis ikke selve lidelsen forhindrer det, kan barnet oftest udskrives til hjemmet samme dag, som det har været bedøvet​.

Redaktør