Omtale i medier og fagtidsskrifter


Dagens medicin: Fysioterapeuter hjælper coronapatienter med at trække vejret

Som led i coronabekæmpelsen har fysioterapeuterne en central rolle i både at lindre patienternes vejrtrækningsbesvær, forhindre forværring, og forberede dem på tiden efter hospitalsopholdet. Fysioterapeuterne gør en kæmpe forskel, siger overlæge.

https://dagensmedicin.dk/fysioterapeuter-hjaelper-coronapatienter-med-at-traekke-vejret/Selvtræning og træning med høj intensitet skaber bedre resultater

Man ved, at der er en tæt sammenhæng mellem repetition og effekt, når det handler om genoptræning af lammelser i arm og hånd hos apopleksi-patienter. Derfor arbejder man i neuroteamet på Rigshospitalet Glostrup som noget nyt også med højdosis- og højintensitets-træning - men også med selvtræning.

https://neurologisktidsskrift.dk/sygdomme/apopleksi/83-selvtraening-og-traening-med-hoj-intensitet-skaber-bedrePodcast Sygt nok: Gør corona os syge på langt sigt?

​Sygt nok beder et panel af forskere om at gøre status over, hvad vi ved om de langsigtede effekter af Covid-19 i Danmark.

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/sygt-nok-g%C3%B8r-corona-os-syge-p%C3%A5-langt-sigt/id1451299831?i=1000489367394&l=daViden om hjernens plasticitet stiller nye krav til genoptræningen

​Neuroteamet på Rigshospitalet Glostrup arbejder systematisk med implementering af den nyeste viden om genoptræning af patienter med lammelser i arm og hånd efter en apopleksi. Det har ført til nye tilbud til patienterne med fokus på højdosis- og højintensitetstræning. 

https://www.fysio.dk/fysioterapeuten/arkiv/nr.-4-2020/viden-om-hjernens-plasticitet-stiller-nye-krav-til-genoptraningenNy forskning: Idræt giver krigsveteraner en bedre livskvalitet

​Unge benamputerede krigsveteraner får en markant bedre livskvalitet, når de deltager i krævende sportsaktiviteter som langrendsløb og svømning på åbent vand, viser ny forskning fra Københavns Universitet. Dem, der dyrker idræt, har det markant bedre, end dem, der ikke gør. Det skyldes formentligt en kombination af idrættens generelle positive effekter og den sociale kontekst, sportsudøvere indgår i.” Undersøgelsen viste i øvrigt, at også bl.a. graden af rygsmerter, fantomsmerter og amputationens omfang har stor betydning for livskvaliteten.

Den systematiske gennemgang af litteraturen på området er for nyligt er publiceret i Journal of Disability and Rehabilitation.

https://sund.ku.dk/nyheder/nyheder-2016/ny-forskning-idraet-giver-krigsveteraner-en-bedre-livskvalitetMålrettet ergoterapi skal hjælpe hoved-halskræftpatienter gennem strålebehandlingsforløb

Forskningsprojekt undersøger, om hoved-halskræftpatienter kan have gavn af et målrettet ergoterapeutisk øvelsesprogram sideløbende med, at de får strålebehandling. Foreløbige studier peger på, at en forholdsvis lille indsats kan forbedre patienternes livskvalitet væsentligt og føre til hurtigere rehabilitering.

https://www.rigshospitalet.dk/afdelinger-og-klinikker/hovedorto/afdeling-for-ergo-og-fysioterapi/forskning/forskningsprojekter/Sider/maalrettet-ergoterapi-skal-hjaelpe-hoved-halskraeftpatienter-gennem-straalebehandlingsforloeb.aspxRedaktør