Om Thoraxkirurgisk Klinik

Thoraxkirurgisk Klinik udgør, sammen med Hjertemedicinsk Klinik, Thoraxanæstesiologisk Klinik, Infektionsmedicinsk Klinik og Karkirurgisk Klinik, Rigshospitalets Center for Hjerte-, Kar-, Lunge- og Infektionssygdomme.
 
Klinikken er en af landets tre specialafdelinger for hjerte- og lungekirurgi. Afdelingen udfører alle former for hjertekirurgi og lungekirurgi på voksne og børn. I 2019 nåede antallet af operationer op på 5731.
 
Klinikken modtager patienter fra hele Danmark, men overvejende fra Østdanmark, Grønland og Færøerne. Afdelingen råder over 66 senge og 10 operationsstuer. Vi er 23 speciallæger og 150 sygeplejersker og sekretærer.

Klinikken har døgnberedska​b til at behandle alle former for akutte patienter, hvad enten det drejer sig om patienter med behov for akut bypasskirurgi, hjertetransplantation eller fastsiddende fremmedlegeme i spiserøret.

Alle døgnets 24 timer står landets mest erfarne specialister til din rådighed.

Afdelingen er opdelt i tre sektioner

  1. Voksenhjertekirurgi
  2. Børnehjertekirurgi
  3. Klassisk thoraxkirurgi (kirurgiske lidelser i lunger og spiserør)

Hertil kommer operations- og i​ntensivafdeling fælles med Thoraxanæstesiologisk K​​linik.

Centret uddanner sygeplejepersonale på grund- og specialistniveau og deltager i uddannelse af medicinstuderende og læger i speciallægeuddannelsen.


 


Redaktør