Medfødt hjertesygdom

Behandlinger, undersøgelser og operationer af medfød​t hjertesygdom.​

​​​​​​​​​​​​

Lukning af ASD (hul i hjertet)

Der findes flere typer af huller i hjertet, som kan lukkes via et kateter gennem en blodåre i lysken. En ASD (Atrie Septum Defekt) er et medfødt hul i hjerteskillevæggen (septum) mellem hjertets forkamre. Læs mere i folderen her:

​​​​Lukning af PDA (Persisterende Ductus Arteriosus)

Ductus arteriosus er en forbindelse mellem legemspulsåren og lungepulsåren. Ductus arteriosus er en vigtig del af kredsløbet i fostertilstanden, hvor blodet føres fra lungepulsåren via ductus over i legemspulsåren. Hos langt de fleste lukker ductus sig af sig selv i dagene efter fødslen. Læs mere i folderen her:

Lukning af PFO (Persisterende Foramen Ovale)

Der findes flere typer af huller i hjertet, som kan lukkes via et kateter gennem en blodåre i lysken. En PFO (Persisterende Foramen Ovale) er et lille hul i skillevæggen mellem hjertets to forkamre. Hullet stammer fra fostertilværelsen, hvor det var nødvendigt, at blodet kunne løbe fra hjertets højre til venstre side. I de fleste tilfælde lukker hullet af sig selv, men hos ca. 25% forbliver der en åbning. Læs mere i folderen her:

Udvidelse af coarctatio aortae

En coarctatio aortae er en forsnævring (stenose) af legemspulsåren.
Forsnævring på legemspulsåren kan behandles enten med operation eller med kateterteknik, som foregår via en pulsåre i lysken i fuld bedøvelse. Læs mere i folderen her:

​​​Gravid med hjertesygdom

Langt de fleste kvinder med hjertesygdom gennemfører normale graviditeter og føder raske børn. I nogle tilfælde kan hjertesygdom dog øge risikoen for komplikationer i graviditeten.​

I Center for Gravide med Hjertesygdom arbejder vi sammen på tværs af flere specialer med det formål at reducere risikoen for komplik​​ationer for mo​​r og barn og sikre et godt graviditets- og fødselsforløb.​


​​
Redaktør