Hormonbehandling

​Hormonbehandling kan bruges til behandling af kræftsygdomme, der er afhængige af hormoner. Ved hormonbehandling fjerner vi de hormoner, kræftcellerne er afhængige af, og når vi gør det, dør de. 

​​​​​​

For nogle kræftsygdomme gælder, at kræftcellerne er afhængig af at få hormoner. Den afhængighed bruger vi i behandlingen. Derfor kan vi ved brystkræft og blærehalskræft fjerne hormonproduktionen eller give antihormoner. Når kræftcellerne ikke får de nødvendige hormoner, så dør de.

Kræftens hormonafhængighed undersøges ved operationen

Kræftens hormonafhængighed skal undersøges, for at vi kan finde ud af, om hormonbehandling vil virke eller ej. I forbindelse med operationen tager vi en celleprøve, som undersøges for hormonafhængighed. På den måde sikrer vi, at du får tilbudt denne behandling, hvis der er en chance for, at den kan hjælpe dig. 

Bivirkninger

Hormonbehandling er ofte mere skånsom og har færre bivirkninger end kemoterapi. 

Bivirkningerne ved hormonbehandling skyldes, at behandlingen påvirker kroppens hormonbalance. Du vil kunne opleve gener der minder om overgangsalder, for eksempel hedestigninger, tørre slimhinder, humørsvingninger med mere. Bivirkningerne kan vi ofte mindske med anden medicin.

Redaktør