PERSIMUNE

Defekter i immunsystemet og årsagerne til, at nogle patienter bliver syge af deres immundefekt, er omdrejningspunktet for PERSIMUNEs forskning.

​Hvorfor f​år nogle patienter infektioner ved en bestemt behandling, mens andre ikke udvikler denne komplikation? Kan vi udnytte svaret på dette spørgsmål til at målrette den medicinske behandling til den enkelte patients behov?

Målgruppe ​

Fælles for de patienter, der med tiden kan få gavn af vores forskning, er, at de har en form for immundefekt. Det kan eksempelvis være HIV-patienter, personer med leddegigt eller kræft eller personer, der skal gennemgå en transplantation og i den forbindelse skal have medicin for ikke at afstøde det nye organ. Immundefekterne kan gøre patienterne mere modtagelige for eksempelvis infektioner, hjerte-karsygdomme og kræft.

Fra grundforskning til målrettet behandling 

Vi forsøger at finde faktorer, der gør, at nogle patienter bliver syge på grund af deres immundefekt og andre ikke gør det. Når vi kender disse faktorer kan vi skræddersy behandlingen af patienter med immundefekt med henblik på at forhindre infektioner og komplikationer. 


Vi studerer følgende faktorer:

  • forskelle i det menneskelige genom

  • mikroorganismer i patienters mave eller luftveje

  • nye teknikker, der kan karakterisere forskellige dele af immunsystemets funktion

  • moderne billeddiagnostiske teknikker

  • patienters livsforløb og den kliniske forløb

Center of Excellence

PERSIMUNE er oprettet som et Centre of Excellence under Danmarks Grundforskningsfond. Fonden støtter centret med 10 millioner kroner om året i seks år. 


Redaktør