​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

MR-skanning

En MR-skanner bruger magnetfelter og radiobølger til detaljeret billeddannelse af organer og væv – uden brug af røntgenstråler.

​Der er ingen dosisrisiko forbundet med en MR-skanning. Skanningen kan bruges til undersøgelse af forskellige tilstande i kroppen, f.eks. hjerne, rygmarv, muskler, ledbånd og sener, og hjertet, nervesystemet samt øjne og ører.​

Du bør vide dette 

  • ​Skanneren udseender bankelyde, som kan høres før og under skanningen grundet det stærke magnetfelt. 
  • For at skanneren kan danne billeder korrekt uden forstyrrelser er det vigtigt, at du ligger helt stille under skanningen. Derfor kan det også være nødvendigt at bedøve børn, som skal undersøges.
  • Du har mulighed for at komme i kontakt med personalet under hele skanningen – du vil blive tilbudt høreværn eller høretelefoner for at dæmpe støjen fra skanneren. 
  • Der vil i de fleste tilfælde blive placeret en anordning/antenne over den undersøgte kropsdel. Antennen er en nødvendig del og medvirker ved billeddannelsen.
  • Nogle patienter lider af eller oplever klaustrofobi, når de skal ligge i skanneren. Det er derfor vigtigt at gøre opmærksom på dette inden skanningen. Du kan læse mere i vejledning MR-skanning generel information.
  • Der gives ofte kontrast i forbindelse med MR-skanning via en indsprøjtning i en vene. Kontrasten er ikke skadelig for kroppen – du skal dog gøre opmærksom på, hvis du lider af nyansat nyrefunktion, allergi eller sukkersyge. Du kan læse mere i vejledning MR-skanning generel information. 

Patientinformation - Glostrup​

​​
Redaktør