Positive tanker hjalp Jytte under MR-skanning

​Tæt kontakt med personalet og en positiv tilgang gjorde MR-skanning til en god oplevelse for Jytte Jakobsen.

J​ytte Jakobsen fik for flere år siden konstateret diskusprolaps i nakken. Hun var meget plaget af smerter og fik en henvisning til en MR-skanning. Den skulle vise, om der var sket ændringer med Jyttes diskusprolaps.  

​Fra Jytte blev henvist til Glostrup Hospital for en MR-skanning gik der kun en måned til hun fik en tid. Jytte har prøvet at blive MR-skannet flere gange tidligere, og var ikke bekymret før skanningen.

MR-skan​ning forløbet

Fra hun kører ind til MR-skanneren, til hun er færdig, føler hun sig i gode hænder.

- Jeg blev modtaget meget positivt. Der var én person, som fulgte mig under hele forløbet. Inden man overhovedet gik i gang med skanningen sørgede hun for at fortælle, hvad der skulle ske, selv om hun kunne se i min journal, at jeg havde prøvet det før, fortæller Jytte

Under en MR-skanning er der høje lyde fra skanneren. Men Jytte synes ikke lydene er så slemme. Under skanningen brugte Jytte ørepropper og lyttede til musik gennem høretelefoner. Jytte forsøgte at tænke positive tanker eller tælle  sekunder, mens hun var i skanneren. På den måde syntes hun, at tiden gik hurtigt.

- Radiografen tjekkede, at jeg lå godt og spurgte, om jeg ville have et tæppe over mig eller om jeg ville have noget under mine knæhaser. Hun var rigtig god til at fortælle mig, hvad der ville ske under MR-skanningen, som at nu ville der komme en lyd på tre minutter, så en pause, så en lyd på et minut og så en pause osv.

Selve skanningen tog 20-30 minutter. Jytte havde ikke svært ved at ligge helt stille, men i begyndelsen af skanningen lukkede hun øjnene:

- Jeg lukker normalt øjnene i starten, fordi der kommer et meget stærkt grønt lys, hvor det er rarest at have øjnene lukket.

Skanningss​​​var gav afklaring

Svaret fra MR-skanningen er kommet, og der er ikke sket ændringer i Jyttes diskusprolaps. Lægerne er derfor blevet enige om, at Jytte skal igennem en medicinsk behandling, før man træffer en beslutning om, hvorvidt man skal forsøge en operation igen.

Redaktør