Hvordan udføres undersøgelsen?

En lille mængde radioaktivt stof – sporstoffet –bliver sprøjtet ind i en vene, oftest i albuebøjningen.
Patient bliver forberedt til scanning

​​​​

Ved nogle undersøgelser, f.eks. nyreundersøgelsen renografi, vil du blive bedt om at drikke 1 liter vand op til undersøgelsen. Efter at du har fået sporstoffet, vil du blive undersøgt i en af vores moderne skannere.

Ved en del undersøgelser er det nødvendigt at vente på at sporstoffet har fordelt sig i kroppen. Dette kan tage fra få minutter, til timer eller op til flere dage. Hvor længe du skal vente vil fremgå af den information, vi sender til dig sammen med tidspunktet for undersøgelsen.

Sporstoffet vil optages i bestemte organer, væv eller celler, hvor det ved hjælp af gamma-henfald vil udsende energi. Gamma-henfaldet registreres af skanneren og rekonstrueres af en computer, derved er det muligt at lave billeder og måle på organer og væv.

Skanningen

Skanningstiden, tiden som du skal bruge inde i selve skanneren, varierer fra 20-45 minutter. Imens billederne optages, er det meget vigtigt, at du ligger så stille som overhovedet muligt, da selv små bevægelser kan give forstyrrelser i billedet.

Efter skanningen gennemgår vores erfarne personale kvaliteten af billederne for at sikre, at hele proceduren er forløbet, som den skal. Den endelige beskrivelse af billederne samt tilhørende konklusion bliver sendt til den henvisende læge, som informerer dig om resultatet.


Redaktør