Oocyte udviklingspotetiel for IVF

​En af de største udfordringer indenfor fertilitetsbehandling er identifikation af netop det embryo, der er bedst rustet til at blive overført til livmoderen og føre til enægget graviditet

Gennem modningsprocessen i folliklen er oocytten omgivet af supportceller, der foruden at levere nærringsstoffer til oocytten, bidrager til regulering af den nøje timede modning gennem parakrin og direkte signalering. Efter oocytopsamling under IVF behandlingen er disse celler overflødige, og kan derfor udtages til analyse for at kortlægge kvalitet og udviklingskompetence af den oocyt de omgiver.

I dette studie blev statistiske klassifikationsmetoder anvendt til at undersøge om ekspressionsprofiler af cumulus og granulosa celler kan danne grundlag for at definer en molekylær signatur, der kan anvendes til at udpege oocytter, der er bedst rustet til at overleve efter transplantation til livmoderen og til at levere en sund baby. Analysen udmøntede sig i en gensignatur i CC, der udviste lovende potentiale til at udpege oocyter, der kan føre til graviditet og fødsel, samt adskille oocytter, der overlevede til blastocyst stadiet i uafhængige eksterne datasæt, fra oocyter der gik til efter befrugtning.

Redaktør