Omtale l Copenhagen Prostate Cancer Center

​​​​​​

24.10.2014​
Debat om robotkirurgi i behandling af lokaliseret prostatakræft

Prof. Peter Iversen i indslag fra på TV2 Østjylland.
Indslag: Robotter på hospitaleterne​.


 14.09.2014​
Prostatakræft og arvelighed

CPC deltager i stort internationalt studie om arvelighed i prostatakræft. Foreløbige resultater er udgivet i et af verdens fineste tidsskrifter, Nature Genetics. 
Videnskab.dk om arvelighed i prostatakræft


 07.11.2013​
Resultater af 15 års operationer på prostatakræft på Rigshospitalet.

Læge, PhD Andreas Røder har i en PhD-afhandling på Københavns Universitet beskrevet resultaterne af 15 års operationer for lokaliseret prostatakræft på Rigshospitalet. Prof. Peter Iversen, leder af CPC, var den første kirurg i Danmark der begyndte at fjerne prostata hos mænd med tidlig, lokaliseret prostatakræft. Siden er mere en 1500 operationer blevet foretaget på Rigshospitalet. Nu er resultaterne belyst i 6 internationale publikationer.
Andreas Røders PhD-afhandling


27.03.2013 
Banebrydende studie om arvelighed og prostatakræft

CPC har deltaget i et banebrydende studie om arvelighed og prostatakræft i samarbejde med Cambrigde University. Mere end 1200 patienter med prostatakræft fra Rigshospitalets urologiske klinik har indtil videre deltaget i studiet. Undersøgelsen har identificeret 72 arvelige genfejl der disponerer til prostatakræft og har skabt en hel ny grobund for den grundvidenskabelige forståelse af hvordan prostatakræft nedarves og opstår. Studiet blev publiceret i det højt estimerede tidsskrift Nature Genetics den 27.03.2013.
Omtale på Nature Genetics hjemmesi​de
Se også omtalen på Viden​skab.dk


17.03.2013​
Frederik B. Thomsen fra CPC vinder fornem pris.

Frederik vandt fredag den 17.03.2013 prisen for "Best moderated poster" på verdens største urolo​giske kongres, European Association of Urology - Annual Meeting i Milano 2013. Frederik har undersøgt om PSA doblingstid hos patienter i active surviellance kan klassificere patienter i risikogrupper. Han blev efter foredraget interviewet af Renal&Urology News. 

23.09.2012
Debat om behandling af tidlig lokaliseret prostatakræft

​Professor Peter Iversen fra CPC diskuterede 23.09.12 behandling af prostatakræft med Jyllands-Posten. Emnet var fordelingen af behandlingsressourcer hos patienter med prostatakræft. 

Det blev til en relevant debat om overbehandling af tidlig, lokaliseret prostatakræft og om at flytte fokus til de allersygeste patienter.
Interviewet i Jyllands-Posten
Omtale på DR's hjemmeside


Redaktør