​​​​

Medicinsk Gastroenterologisk Klinik

Klinikken er internationalt anerkendt for den højt specialiserede og tværfaglige pleje og behandling af patienter med nedsat tarmfunktion.​​ Klinikkens speciale og ekspertområde er medicinske mave-tarmsygdomme (medicinsk gastroenterologi).

​Patienter i Medicinsk Gastroenterologisk Klinik​

Medicinsk Gastroenterologisk Klinik behandler patienter med mave-tarmsygdomme, som kræver medicinsk behandling. Klinikken har landsdelsfunktion for behandlingen af patienter med mangelfuld tarmfunktion (tarminsufficiens), sværere tilfælde af betændelseslignende (inflammatoriske) tarmsygdomme og andre sjældne mave-tarmlidelser med for eksempel symptomer som kronisk diarré. Klinikken varetager desuden behandlingen og oplæringen af patienter, der har brug for ernæring gennem blodbanen - uden om tarmsystemet. Klinikken har aktuelt 120 patienter i såkaldt hjemme-parenteral ernæring. 

Organisering​

Medicinsk Gastroenterologisk Klinik er normeret til 32 sengepladser placeret på afsnit 3123 og 3124 med tilhørende ambulatorium beliggende afsnit 3164.  I 2010 behandlede klinikken patienter svarende til ca. 10.238 sengedage. Klinikken havde i 2010 ca. 2.969 besøg i ambulatoriet.​