Studerende i Medicinsk Gastroenterologisk Klinik

​Denne side er for dig der skal i studiepraktik på Medicinsk Gastroenterologisk Klinik

​​​​​​​​​​

Om sengeafdelingen

På 3124 er der et fagligt højt niveau og samtidig en god stemning og godt humør. Vi er en stor afdeling, som er normeret til 28 sengepladser, og der vil være mellem 6 og 8 sygeplejersker på arbejde hver dag.

Patienterne i vores klinik

Patientklientellet består primært af patienter med tarmsvigt og deraf følgende malabsorption. Det vil sige, at de ikke kan optage tilstrækkeligt væske og ernæring. Patienterne er derfor ofte i livslang parenteral ernæring (uden om tarmen – i blodbanen), og har i kraft heraf en livslang tilknytning til afdelingen. Mange patienter har korttarmssyndrom, hvilket betyder at de har en stomi, der producerer op til flere liter output om dagen. Derudover er der indlagt patienter med gastroentestinale lidelser, der kræver medicinsk behandling.

Studerende i Medicinsk Gastroenterologisk Klinik

Der er både SOSU-elever og 1. 2. 5. og 6 semester sygeplejestuderende i klinisk uddannelse i klinikken. Der er ofte mange studerende og elever i afdelingen, som har glæde og gavn af hinanden. 

Klinisk vejleder

Der er én klinisk underviser, som ofte vil gå med de studerende i plejen. Hun udfører alle studiesamtaler og refleksionsklinikker og tager de studerende op til eksamen. Så vidt muligt reflekterer den studerende og den kliniske/daglige vejleder over dagens begivenheder hver eftermiddag.

Kontakt
Natasja Aahøj
Klinisk vejleder
35453124

Sygeplejen

3214 er et godt sted at lære både den grundlæggende og den specialiserede sygepleje. Sygeplejen berører alt fra stomiskift, personlig hygiejne, observation og mobilisering til mere avanceret sygepleje såsom skift af store abdominale sår behandlet med vacuum, oplæring af patienter i parenteral ernæring og koordination af komplicerede udskrivelser.
 
Vi glæder os til at se dig!

Redaktør