Ambulatoriet Kirurgisk Gastroenterologisk Klinik

Hvis du er henvist til Kirurgisk Gastroenterologisk Klinik med en sygdom i maven, vil du blive indkaldt til en forundersøgelse i vores ambulatorium før udredning eller en evt. indlæggelse.​

Forundersøgelse

Hvis du er henvist til Kirurgisk Gastroenterologisk Klinik med en sygdom i maven, vil du blive indkaldt til en forundersøgelse i vores ambulatorium før udredning eller en evt. indlæggelse. Vi undersøger for sygdomme i spiserør, i mavesækken, tolvfingertarm og tynd- og tyktarm samt i lever, galdeveje og bugspytkirtel. 

Mødetid og ventetid i ambulatoriet

Når du skal møde i ambulatoriet, skal du henvende dig med det brev, som du har fået tilsendt. Der kan være ​ventetid, men vi gør vores bedste for at undgå og begrænse den. Vi søger løbende at holde dig informeret, men du kan altid henvende dig i lugen og spørge, hvis du kommer i tvivl om noget. 

Forberedelse til operation under forundersøgelsen

Hvis du i forbindelse med din forundersøgelse bliver tilbudt operation, vil vi forsøge også at forberede den på dagen for din forundersøgelse. Du skal derfor ​påregne ca. 3-4 timer til dette besøg. 

En speciallæge vil informere dig om operationen, og en sygeplejerske vil efterfølgende informere dig om forløbet inden og efter operationen. Herefter skal du tale med en bedøvelseslæge, og til sidst skal du have taget blodprøver.

​Hvis du skal have udført en kikkertundersøgelse, skal du også se en speciallæge i forbindelse med dette.

Vi arbejder altid mod, at du ikke forlader vores ambulatorium, uden du har modtaget en tid til din næste undersøgelse. Den kan omfatte fornyet kikkertundersøgelse, operation, opfølgende besøg eller en billeddiagnostisk undersøgelse. 


Opfølgning i sygeplejeambulatoriet efter kræftoperation

Gennemgår du en kræftoperation, tilbyder vi efter udskrivelsen en tæt kontakt til vores sygeplejeambulatorium. Formålet er at støtte og vejlede dig i perioden, hvor du gradvist kommer dig igen efter operationen. Vi aftaler inden udskrivelsen nogle faste tidspunkter, hvor vi kontakter dig og udleverer et telefonnummer, så du har mulighed for at kontakte sygeplejeambulatoriet på alle hverdage. I denne periode vil der afhængigt af operationstypen også være konsultation med speciallæge og diætist.

Mange patienter skal efterfølgende have yderligere kræftbehandling, og sygeplejeambulatoriet holder kontakten til dig indtil dette starter. Når den onkologiske behandling er afsluttet, vil patienter med kræft i spiserør, mavesæk og bugspytkirtel blive tilbagehenvist til et opfølgningsprogram i vores sygeplejeambulatorium i Kirurgisk Gastroenterologisk Klinik. 

Opfølgningen efter operation og onkologisk behandling varetages overvejende af sygeplejersker og ved behov også af speciallæge og diætist. Opfølgningen har sit hovedfokus på følgetilstande til operationen. 

Igennem hele behandlingsforløbet vil vi i samarbejde med dig vurdere dit behov for genoptræning og kræftrehabilitering og henvise til det i den kommune, hvor du bor.

Telefontid
Hverdage kl. 8.00 - 15.00
Tlf: 3545 2123

Sygeplejekonsultation
Hverdage kl. 9.00 - 10.00 og kl. 13.00 - 14.00
Tlf: 3545 9513


Afsnitsledelse i ambulatoriet

Peter Nørgaard Larsen, overlæge
Tlf.: 3545 3426

Mette Asbjørn Olesen, afdelingssygeplejerske
Tlf.: 3545 2123


​​
​​
Redaktør