Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.
 

Tilbage til menuen

Forskning i Abdominalcentret

Forskningen i Abdominalcentret spænder bredt og er internationalt førende på en række områder. Der forskes blandt andet i transplantationer, genopbygning af leveren, akut og kronisk dialyse, sammenhæng mellem anæstesi, smerter og kvalme efter operationer, binyre og urinveje.


 • 19. januar 2015

  Patientsikkerhedens mand, når patienten sover

  Professor Niels H Secher modtager den 23. januar 2015 den prestigefyldte Marie og August Krogh Pris for sin livslange indsats inden for forskning i kredsløbets regulation såvel under arbejde og hård belastning som under bedøvelse og forskellige sygdomstilstande

 • 15. december 2014

  Simple løsninger kan redde liv i Afrika

  Tusindvis af afrikanere er allerede døde af Ebola. Optimal behandling med væske og salte vil redde mange liv i Vestafrika. Løsningerne ligger lige for. Det siger professor Anders Perner fra Intensiv terapiklinik på Rigshospitalet og medforfatter til en kommentar i det internationalt anerkendte tidsskrift the Lancet

 • 15. december 2014

  Nyt forskningscenter skal sikre bedre behandling af kritisk syge

  Den behandling, kritisk syge på landets intensivafdelinger modtager, er i mange tilfælde ikke afprøvet til bedste standard. Nu investerer Innnovationsfonden 36 millioner kroner i, at de sygeste patienter også får den bedste behandling

 • 29. oktober 2014

  International hæder til diabetesforsker Hans-Henrik Parving

  40 års intensiv forskning i følgesygdomme til diabetes har resulteret i langt bedre behandling og nye forebyggende tiltag, som øger både livskvalitet og livslængde for diabetespatienterne. For denne store indsats belønnes professor Hans-Henrik Parving fra Rigshospitalet nu med stor, international pris.

 • 8. april 2014

  Pilotprojeket De Gode Sengeafsnit

  12 uger til at skabe forbedringer for både patienter og personale på et sengeafsnit. Det lyder ikke af meget, men ikke desto mindre er det netop det, fire klinikker har opnået som deltagere i pilotprojektet Det Gode Sengeafsnit.

 • 4. marts 2014

  Bo Feldt-Rasmussen modtager Hagedorn Prisen

  Professor, dr.med. Bo Feldt-Rasmussen, Rigshospitalet, modtager Hagedorn Prisen 2014. Prisen belønner en forsker for en fremragende forsknings- eller udviklingsindsats inden for et område af dansk intern medicin og er på 250.000 kroner.

 • 20. december 2013

  Støtte til forskning i graviditet, diabetes og blodmangel

  Det strategiske Forskningsråd har bevilliget 17,9 mio. kr. til forskning i betydningen af blodmangel i graviditeten for udvikling af type 2 diabetes hos barnet senere i livet.

 • 22. april 2013

  Større livskvalitet til korttarmspatienter

  Overlæge, ph.d. Palle Bekker Jeppesen har fra Novo Nordisk Fonden modtaget en bevilling på 2,5 mio. kr. over 5 år til forskningsprojektet ”Anvendelse af intestinale vækst-faktorer i behandlingen af patienter med korttarmssyndrom”.

 • 25. februar 2013

  Udvikling af type-2 diabetes

  Forskere afklarer sammenhæng mellem gener, fødselsvægt, kost og type-2 diabetes.

 • 27. november 2012

  Ny professor har 3D-ultralyd på dagsordenen

  Klinikchef Henrik Sillesen er nyudnævnt professor i karkirurgi, og hans navn er i årevis blevet kædet sammen med ultralyd. Men ultralyd er ikke bare ultralyd. Som noget helt nyt er ultralyd i 3D kommet på banen - med store fordele for patienterne i vente.

 • 14. november 2012

  Kombinationsbehandling med Aliskiren afprøvet

  En ny forsøgsbehandling med produktet Aliskiren er blevet testet i kombination med den almindelige standardbehandling til patienter med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom. Resultaterne viser ingen effekt.

 • 18. juni 2012

  Den japanske forbindelse

  Kirurgisk Gastroenterologisk Klinik mestrer på internationalt niveau de nyeste, mest avancerede og skånsomme teknikker inden for stor leverkirurgi.

 • 4. juni 2012

  Prostatakræft - diagnostik og behandling med dilemmaer

  På bare 15 år er der næsten sket en tredobling i antallet af nye tilfælde af prostatakræft, som nu er den hyppigste kræftform blandt danske mænd. Tidlig diagnostik og en lang række nye behandlingstilbud giver imidlertid faglige dilemmaer.

 • 30. april 2012

  Fabrys sygdom samlet på Rigshospitalet

  Behandlingen af patienter med den uhyre sjældne sygdom Fabry er nu stadfæstet til at høre til på Rigshospitalet. Danmark er det eneste land i verden, som samler patienterne ét sted.